Liverpool verslaat met man meer Crystal Palace in absolute slotfase

09-12-2023 15:39

Liverpool heeft in de absolute slotfase toch nog afgerekend met Cyrstal Palace, dat tot aan een kwartier voor tijd in eigen huis aan de leiding gaat. Na een rode kaart voor de thuisploeg wist de ploeg van Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gkapo het toch nog om te draaien tot een overwinning.

Na een half uur voetballen, leek Crystal Palace een strafschop te krijgen, toen Virgil van Dijk een overtreding maakte. Echter was er op een eerder moment een overtreding begaan óp Liverpool, waardoor de VAR de strafschop terugdraaide. Zo gingen de ploegen na een doelpuntloze eerste helft in evenwicht richting de kleedkamers. Tien minuten na rust kreeg Crystal Palece wederom een strafschop, toen Jarell Quansah een overtreding begin op invaller Jean-Philippe Mateta. De Fransman ging zelf achter de bal staan en schoot zijn ploeg op voorsprong.

Een kwartier voor tijd kreeg Jordan Ayew zijn tweede rode kaart en kreeg Liverpool al snel de overhand, waar Mohamed Salah nog geen minuut later direct voor de gelijkmaker tekende. Met een blessuretijd van maar liefst tien minuten leek er dus nog genoeg tijd voor Liverpool, dat direct gebruik maakte van de extra tijd. Zo schoot invaller Harvey Elliott de 1-2 binnen en pakte Liverpool de koppositie in de Premier League (voor even) over.