Reactie

Jonker stuitert van euforie na Leeuwinnen: 'Emoties gierden van links naar rechts'

Jonker stuitert van euforie na Leeuwinnen: 'Emoties gierden van links naar rechts'

05-12-2023 23:53

Andries Jonker kan zijn geluk niet op nadat hij de Oranje Leeuwinnen door het oog van de naald heeft zien kruipen in de Nations League. De bondscoach heeft alle bestaande emoties door zijn lijf voelen 'gieren'.

Door een doelpunt van Damaris Egurolla in de absolute slotseconden wisten de Oranje Leeuwinnen zich te plaatsen voor de Final Four, waardoor de hoop op de Olympische Spelen nog altijd in leven is. Even leek het erop dat Engeland eten in het roet zou gooien.

"Je ziet de emoties van links naar rechts gieren", begint Jonker bij de NOS, doelend op de Engelse treffer in de laatste minuten. "Toen Engeland scoorde was het klaar, moesten we weer naar voren, en dan valt-ie toch nog. Dat is het allermooiste aan sport, dit vergeet je je leven niet."

Engeland won uiteindelijk met 0-6 van Schotland waardoor echt het uiterste van Nederland werd gevraagd. "Er kwam in Schotland toch een grote uitslag uit, daar ben ik verbaasd over, maar ik had geen tijd om erover na te denken in de rust. Ik liet dezelfde elf staan, zei dat ze in hoog tempo moesten spelen. Het werd 2-0, toen kwam Vivianne, we dachten allebei dat ze er klaar voor was. Daarna was het heen en weer, een schommel. Naar voren, 3-0, achteruit, goal van Engeland, naar voren, 4-0, polonaise."

In de Final Four treffen de Oranje Leeuwinnen nu Frankrijk, Spanje of Duitsland. Minimaal twee olympische tickets zijn er te verdienen.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!