Nieuws

Blind kon naast Girona ook de Champions League in: 'Heb écht lang getwijfeld'

Blind kon naast Girona ook de Champions League in: 'Heb écht lang getwijfeld'

05-12-2023 21:03

Royal Antwerp heeft nog een keer geprobeerd om Daley Blind naar België te halen. Dat vertelt de 104-voudig Oranje-international in gesprek met Eleven Belgium. Blind koos uiteindelijk voor Girona, de Spaanse club waar hij weer is opgeleefd.

Blind staat al langer op de radar bij Antwerp. De linksback werd in de zomer van 2022 al in verband gebracht met een transfer naar de club van directeur voetbalzaken Marc Overmars, waarna er in de winter van 2023 een echt belletje plaatsvond. Blind koost uiteindelijk voor Bayern München, waar hij tot de zomer van 2023 speelde.

"Toen de club hoorde dat ik niet verder ging bij Bayern, kwamen ze gelijk bij me terug", begint Blind in gesprek met het Belgische medium. Naast Overmars wilde ook Mark van Bommel graag met hem samenwerken. "Ik voelde eigenlijk heel veel vertrouwen van Van Bommel, maar ook van Overmars, aangezien ik die al langer kende."

"Ik heb écht lang getwijfeld om die stap te maken, ook voor dat ik naar Bayern ging", vervolgt Blind, die toch voor de Spaanse zon koos. "Uiteindelijk koos ik toch voor een andere fase in mijn leven. Het was met name de keuze voor het Spaanse voetbal. Ik had een heel goed gevoel bij Van Bommel en Overmars, maar ik baseerde mijn keuze echt op het Spaanse spel", besluit hij.

Momenteel gaat het Blind voor de wind bij Girona. Na vijftien wedstrijden staat de in Catalonië gelegen satellietclub van The City Football Group gedeeld eerste met Real Madrid.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!