Waar wordt het restant van RKC - Ajax uitgezonden en hoe laat begint het duel?

06-12-2023 12:14 Laatste update: 17:20

Ajax boekte tegen NEC haar eerste uitoverwinning van het seizoen. De tweede kan daarbij komen als het de tien minuten die het ongeveer moet spelen tegen RKC zonder tegendoelpunt kan doorstaan. Hoe laat begint het restant van dit duel en waar wordt het live uitgezonden? VoetbalNieuws dient als je tv-gids!

De laatste keer dat Ajax richting Waalwijk trok zag de wereld er heel anders uit. Maurice Steijn stond nog aan het roer van de club en de Amsterdammers bivakkeerden in de onderste regionen van de competitie. Aan de hand van goals van Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Steven Berghuis leek Steijn op weg te zijn naar drie punten. Die kwamen er niet, want keeper Etienne Vaessen raakte ernstig geblesseerd.

Vaessen is er inmiddels helemaal bovenop en Ajax doet het ook een stuk beter. De wedstrijd werd in de 84e minuut stilgezet door scheidsrechter Pol van Boekel en daarom is de kans op tien minuten voetbal het grootst. Met een overwinning klimt Ajax naar de zesde plaats over Heerenveen en Sparta heen. Mocht RKC toch nog een konijn uit de hoge hoed toveren en gelijkmaken zouden zij iets meer afstand nemen van de degradatiezone.

RKC - Ajax live op tv

RKC – Ajax gaat op woensdag 6 december om 20.00 uur verder in het Mandemakers Stadion. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 1 en begint met de stand van 2-3. VoetbalNieuws doet via Langs de Lijn tevens verslag. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.