Nieuws

Van 't Schip kritisch op arbitrage: 'Stond misschien onder hoogspanning'

Van 't Schip kritisch op arbitrage: 'Stond misschien onder hoogspanning'

30-11-2023 23:39 Laatste update: 23:43

Ajax-trainer John van ’t Schip het na afloop van de verloren Europa League wedstrijd tegen Marseille benadrukt dat hij ondanks de teleurstelling van de nederlaag trots is op zijn team. De Amsterdammers verloren de uiterst vermakelijke wedstrijd met 4-3, waarbij de arbitrage volgens hem een belangrijke rol in speelde.

"Ik vind dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld als team, het is natuurlijk een heksenketel hier", begint Van ’t Schip, die de tegengoals dubieus noemt. "Twee penalty’s, de eerste heel licht. De scheidsrechter maakte volgens mij ook zijn Europese debuut, dus die stond misschien een beetje onder hoogspanning."

"Er zat meer in, we zijn natuurlijk teleurgesteld dat wij zijn uitgeschakeld in de Europa League", vertelt de oefenmeester van de Amsterdammers die ondanks de uitschakeling nog een lichtpuntje ziet. "Thuis met het publiek erachter tegen AEK Athene, als we die winnen gaan we in ieder geval overwinteren in Europa en dat is het doel."

Ondanks de teleurstelling kan de Ajax-selectie op lof rekenen van hun trainer. "Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze het echt als een team hebben gedaan en voor elkaar hebben gevochten en dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijden", besluit hij.

Ajax staat met twee punten uit vijf wedstrijden onderaan in groep B. Toch kunnen de Amsterdammers nog overwinteren in de Conference League, door in de eerstvolgende Europese wedstrijd thuis te winnen van AEK Athene.