Nieuws

Ajax in de Europa League: zo ziet de stand er in de groep van de Amsterdammers uit

Ajax in de Europa League: zo ziet de stand er in de groep van de Amsterdammers uit

30-11-2023 07:58 Laatste update: 04-12-2023 13:42

Ajax maakt door de 4-3 nederlaag tegen Olympique Marseille geen kans meer op Europese overwintering in de Europa League, maar heeft nog wel kans om na de winterstop door te gaan in de Conference League. De Amsterdammers moeten dan in eigen huis zien af te rekenen met AEK Athene. Hoe ziet de stand er in poule B uit? VoetbalNieuws geeft je een overzicht.

Ajax kende afgelopen jaar een teleurstellend seizoen en wist plaatsing voor de Champions League niet af te dwingen. Hierdoor waren de Amsterdammers veroordeeld tot Europa League-voetbal, zonder succes. De ploeg kwakkelt al maanden en is al bezig aan zijn tweede trainer van het jaar, John van 't Schip.

Tweemaal wist Ajax tot nu toe gelijk te spelen. Uit bij AEK Athene werd het 1-1 en thuis tegen Olympique Marseille werd het 3-3. Het was nog lang mogelijk dat de Amsterdammers zouden overwinteren in de Europa League, maar aan die hoop kwam een einde toen de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille met 4-3 verloren werd. Mocht Ajax het laatste groepsduel met AEK Athene winnend afsluiten, overwintert de ploeg van Van 't Schip in de Conference League.

Stand Ajax in poule B

1. Olympique Marseille          (5-11)(+5)
2. Brighton & Hove Albion    (5-10)(+4)
3. AEK Athene                              (5-4)(-4)
4. Ajax                                                (5-2)(-5)

Resterend programma:

14 december: Ajax - AEK Atehene, Brighton - Olympique Marseille