Galatasaray houdt United op punt in spektakelstuk, hoofdrollen Ziyech en Onana

29-11-2023 20:36

Galatasaray en Manchester United hebben voetbalfans woensdag op een spektakelstuk getrakteerd in de Champions League. Mede door een masterclass van Hakim Ziyech en een serie flaters van Andre Onana vielen er maar liefst zes treffers: 3-3.

Manager Erik ten Hag startte onder meer met Alejandro Garnacho, die in het weekend nog met een fenomenale omhaal het net wist te vinden. Diezelfde Garnacho wist na elf minuten de score te openen voor de Engelse bezoekers, op aangeven van Bruno Fernandes. Enkele minuten later was het Fernandes zelf die de score verdubbelde met een fraai afstandsschot.

Galatasaray leek klaar voor de slacht, maar daar dacht Ziyech anders aan. De aanvaller schoot een vrije trap tussen de muur en verraste Onana, waarmee de aansluitingstreffer een feit was. Scott McTominay zette het verschil in de tweede helft weer op twee. Ziyech mocht wederom aanleggen voor een vrije trap en zag oud-ploeggenoot Onana zwaar de fout ingaan.

Het was twintig minuten voor tijd Kerem Aktürkoğlu die Onana wist te verrassen. Door het gelijkspel staat Galatasaray voorlopig op plek twee en bekleedt het United van Ten Hag de laatste plek. Bayern München en FC Kopenhagen komen later op de woensdag in actie.