Nieuws

'Ik wil met Ajax de Champions League winnen en daarna naar Real Madrid'

'Ik wil met Ajax de Champions League winnen en daarna naar Real Madrid'

23-11-2023 16:27
1

Silvano Vos heeft grote plannen met Ajax. De nog maar achttienjarige middenvelder is dit seizoen bezig aan zijn grote doorbraak bij Ajax 1. Vos wil met Ajax de Champions League winnen en blikt alvast voorzichtig vooruit op de toekomst.

Ajax is bezig aan een moeizaam seizoen, zowel op als naast het veld. Vos is daarbij een klein lichtpuntje in donkere tijden. "Met mijn kwaliteiten en uitstraling denk ik dat ik veel energie kan geven aan het team", vertelt Vos tegenover Ajaxlife. "Zowel binnen als buiten het veld. Een leidersrol zit er bij mij van nature wel een beetje in. Leeftijd maakt daarbij niet uit."

De geboren Amsterdammer is nog lang niet uigeleerd bij Ajax en steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Ik wil dolgraag met Ajax de Champions League winnen en daarna een stap maken naar Real Madrid", geeft Vos vol met bravoure aan. "Ik vind dat je de lat altijd hoog moet leggen, anders ga je te makkelijk denken. Ik snap dat het winnen van de Champions League met Ajax in de huidige situatie heel ver weg is, maar ik geloof erin dat het kan lukken. Het droomseizoen 2018/2019 heeft mij gesterkt in die overtuiging."

In dat seizoen haalde Ajax de halve finale en schakelde het onder andere Real Madrid en Juventus uit. Tottenham Hotspur was uiteindelijk het eindstation. "Ik zat op de tribune en kreeg kippenvel tijdens de wedstrijden. Juist door die duels raakte ik er nog meer van overtuigd dat ik een Europese prijs wil winnen met deze mooie club."