Nieuws

Oud-international heeft tips voor doelpuntloze internationals: 'Rustig blijven'

Oud-international heeft tips voor doelpuntloze internationals: 'Rustig blijven'

21 november - 07:15

Ryan Babel heeft tips voor Xavi Simons om zo zijn eerste doelpunt te scoren voor Oranje. De oud-international was zelf tien keer trefzeker, maar hij ziet een probleem bij de jonge buitenspeler. In de tien interlands die Simons speelde scoorde hij geen enkele keer.

"Naast Wout Weghorst en Thijs Dallinga noemde ik bewust ook Tijjani Reijnders en Xavi", zegt Babel in De Telegraaf. Dat zijn spelers die nog op nul interlanddoelpunten staan. Uit eigen ervaring weet ik dat je daar zo snel mogelijk vanaf wilt."

De tip die hij voor Simons heeft is heel simpel, maar moeilijk uit te voeren. "Als ik met name Xavi één tip mag geven, dan is het: rustig blijven. Hij wil nu té graag scoren, maar moet op zijn kwaliteiten vertrouwen. Die goal komt echt wel. Ik denk zelfs al tegen Gibraltar. Maar als Xavi blijft forceren, dan gaat het juist verkeerd."

Oranje's laatste wedstrijd in de EK kwalificatie lijkt het uitgelezen moment voor Simons om zijn eerste te maken. Gibraltar verloor de laatste wedstrijd van Frankrijk met 14-0 en in de vorige uitwedstrijd die Nederland tegen de dwergstaat speelde eindigde het in 0-7. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!

logo

Gibraltar

  • 0
  • 6
FT
  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
dinsdag 21 november 2023
Stadion
Estádio Do Algarve
Aftrap
20:45
Scheidsrechter
Kardeşler