Nieuws

'Voormalig Ajax-target tekent in Saudi-Arabië om trainer te worden van Benzema'

'Voormalig Ajax-target tekent in Saudi-Arabië om trainer te worden van Benzema'

15 november - 15:23

Marcelo Gallardo gaat aan de slag als de nieuwe hoofdcoach van Al Ittihad, zo meldt Fabrizio Romano. De Argentijnse succestrainer was ooit in beeld bij Ajax, dat hem in ieder geval even van de lijst af kan halen.

Na het ontslag van Alfred Schreuder werd de naam van Gallardo veelvludig aan Ajax gelinkt. De coach van River Plate was één van de kandidaten voor het hoofdtrainerschap in Amsterdam, maar uiteindelijk werd de keuze gemaakt om John Heitinga voor de groep te zetten.

Na bijna negen jaar River Plate is het dan toch tijd voor Gallardo om Zuid-Amerika te verlaten. De 47-jarige trainer gaat volgens Romano bij Al Ittihad werken, waar hij onder andere te maken krijgt met Karim Benzema en N’Golo Kanté.

Gallardo heeft zijn sporen in ieder geval flink verdiend in Argentinië. Hij won in totaal veertien prijzen, waaronder twee keer de Copa Libertadores en één keer het Argentijnse landskampioenschap.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!