Opinie

Sneijder lyrisch over teruggekeerde Oranjeklant: 'Van mij mag hij zeker spelen'

Sneijder lyrisch over teruggekeerde Oranjeklant: 'Van mij mag hij zeker spelen'

13-11-2023 21:45

Als het aan Wesley Sneijder ligt, komt Jerdy Schouten komende week weer in actie voor het Nederlands elftal. De middenvelder van PSV mag zich dankzij zijn uitstekende prestaties in het huidige seizoen voor het eerst sinds september 2022 melden bij Oranje.

Sneijder snapt dat, zo vertelt hij aan tafel bij Veronica Offside. "Het is niet dat hij het een weekend laat zien, maar al een tijdje, ook in Italië. Nederland is zo goed als zeker geplaatst, dus hij mag van mij ook spelen", aldus de recordinternational.

Sneijder kijkt vaak naar PSV, en dan met name naar Schouten. Samen met Teun Koopmeiners, Mats Wieffer, Marten de Roon, Tijjani Reijnders en teamgenoot Joey Veerman mag hij de moordende concurrentiestrijd op het middenveld aangaan. "Ik vind hem vast aan de bal en hij maakt altijd de juiste keuzes", vervolgt de analist. "Veerman is de laatste weken minder in vorm en liet het in de grote wedstrijden niet zien. In de kleinere wedstrijden kun je meevoetballen, maar in de Champions League en in de eerste helft tegen Ajax werd hij overlopen."

"Schouten kijkt op het middenveld alleen vooruit, zoekt mensen tussen de linies en durft een bal naar voren in te spelen", zegt Sneijder. "Schouten weet waar de ruimte ligt en speelt hem in een keer vooruit. Dat wacht je bij Ajax te zien, maar je ziet het bij PSV. Dus ik kijk graag naar PSV. Ik heb ze ook getipt als kampioen."

Het Nederlands elftal speelt komende week twee EK-kwalificatiewedstrijden. Op zaterdag spelen de mannen van bondscoach Ronald Koeman thuis tegen Ierland. Op dinsdag gaan ze op bezoek bij Gibraltar. Mits Griekenland verliest van Frankrijk kan een punt al genoeg zijn voor een ticket voor het eindtoernooi in Duitsland.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!