Nieuws

Messi krijgt vertrouwen vanuit Parijs: 'Volgend jaar zien we de beste versie ooit'

Messi krijgt vertrouwen vanuit Parijs: 'Volgend jaar zien we de beste versie ooit'

23-06-2022 17:48 Laatste update: 17:52

Nasser Al-Khelaïfi heeft geen twijfels bij het tweede seizoen van Lionel Messi. De Argentijn heeft een veelbesproken debuut seizoen achter de rug, maar de eigenaar van Paris Saint-Germain is ervan overtuigd dat het meer dan goed gaat komen.

Al-Khelaïfi heeft is zich er van bewust dat Messi nog niet uit de verf is gekomen in Parijs. Na 26 competitiewedstrijden stond de teller op een magere zes treffers, maar was er aan assists geen gebrek. 'Dit was niet Messi's beste seizoen, maar we hebben het over een spelers die zeven keer de Ballon d'Or heeft gewonnen, dat is een record', verdedigt Al-Khelaifi de vlo tegenover Le Parisièn.

Aan het eind van het voorbije seizoen kwam Messi dan toch los, voor Argentinië weliswaar. De Zuid-Amerikaanse dribbelkoning had het op zijn heupen in de wedstrijden tegen Italië (0-3) en Estland (5-0), waarin hij in laatstgenoemde wedstrijd zelfs vijf maal doel trof. Het zit er dus nog altijd in, ziet ook Al-Khelaïfi.

'Na meer dan twintig jaar in Barcelona moest Messi wennen aan een nieuw land, een nieuwe stad, een nieuwe competitie, een nieuw team en een nieuwe cultuur. Hetzelfde gold voor zijn familie. Bovendien werd hij getroffen door het coronavirus. Het was niet makkelijk voor hem dit jaar. Maar volgend seizoen gaan we de beste versie ooit zien', ziet de PSG-eigenaar in zijn glazen bol.