Breaking news

'Dost kan alsnog naar Nederland: FC Utrecht wil transfervrije stunt voltooien'

'Dost kan alsnog naar Nederland: FC Utrecht wil transfervrije stunt voltooien'

22-06-2022 12:37 Laatste update: 13:00
3

Bas Dost staat alsnog voor een terugkeer naar de Eredivisie. FC Utrecht is in vergevorderde gesprekken met de spits en gaat de Nederlander transfervrij vastleggen. De gesprekken lopen nog, maar alles wijst op een terugkeer naar de Nederlandse velden. 

Dat meldt VoetbalPrimeur. De 33-jarige aanvaller staat bij meerdere clubs op de radar. Onder meer Feyenoord, FC Emmen en enkele clubs uit Duitsland hebben zich gemeld voor de goaltjesdief, maar FC Utrecht heeft inmiddels verreweg de beste papieren om de spits binnen te halen. Dost staat open voor een terugkeer naar Nederland en wil dichter bij zijn familie wonen na avonturen in Duitsland, Portugal en België.

Utrecht is naarstig op zoek naar een echte goalgetter en heeft sinds het vertrek van Sébastien Haller in 2017 geen echte doelpuntenmachine meer in huis gehad. Volgens de club uit de Domstad zou Dost een perfecte kandidaat zijn om in het nieuwe 3-5-2 systeem te spelen. Met de waarschijnlijke komst van Daishawn Redan, of bijvoorbeeld Tasos Douvikas, zou Utrecht met Dost een mooie aanvalslinie kunnen completeren. 

Dost speelde het afgelopen seizoen bij Club Brugge en heeft een aflopend contract. De spits maakte in het verleden furore bij FC Emmen, Heracles Almelo en SC Heerenveen. In 2012 verdiende de Nederlander een transfer naar VfL Wolfsburg. Na vier jaar vertrok de aanvaller achtereenvolgens naar Sporting Portugal, Eintracht Frankfurt en Club Brugge.