Breaking news

'PSV haalt gerenommeerde Argentijn van Nice en heeft eerste doelman binnen'

'PSV haalt gerenommeerde Argentijn van Nice en heeft eerste doelman binnen'

18-06-2022 22:14 Laatste update: 22:26

PSV heeft zaterdag de transfermarkt flink opgeschud. Eerder op de dag werd bekend dat Boy Waterman als derde doelman naar Eindhoven wordt gehaald, maar de eerste doelman lijkt inmiddels ook gevonden. Walter Benitez lijkt hard onderweg om OGC Nice te verlaten voor de club uit de lichtstad. 

Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De 29-jarige doelman is een gerenommeerde naam in de voetbalwereld met een schat aan ervaring. De keeper komt transfervrij over van OGC Nice en stond het afgelopen seizoen 36 keer op doel bij de Franse club. Om uiteenlopende redenen heeft PSV ervoor gekozen om niet achter Hendrik van Crombrugge (Anderlecht) en Jasper Cillessen (Valencia). Er werd ook gekeken naar Bernd Lendo van Arsenal, maar uiteindelijk is de keuze op Benitez gevallen. 

Het contract van Benitez liep deze zomer af bij OGC Nice, waardoor de Argentijn transfervrij is. Benitez arriveerde in 2016 bij Nice en is sindsdien de onbetwiste eerste keus onder de lat. De Argentijn wist het afgelopen seizoen veertien keer de nul te houden in de Ligue 1 en stopte twintig procent van alle strafschoppen.