Transfernieuws

Mbappe wilde weg bij PSG: 'Ik wilde dat de club er een transfersom aan overhield'

Mbappe wilde weg bij PSG: 'Ik wilde dat de club er een transfersom aan overhield'

04-10-2021 13:08

Kylian Mbappé doet een boekje open over de afgelopen transferzomer. De superster van Paris Saint-Germain wilde vertrekken bij de grootmacht, mede zodat hij de club op financieel vlak iets kon terugdoen.

In gesprek met oud-voetballer Jérome Rothen vertelt Mbappé over de hectische zomer, waar zijn vertrekwens eind juli het hoogtepunt van was. "Ik heb inderdaad gevraagd om te vertrekken, want vanaf het moment dat ik niet wilde verlengen hoopte ik dat de club nog een transfersom aan me over zou houden", vertelt hij openlijk aan RMC Sport. "Dan kon de club nog een transfersom aan mij overhouden."

Aan het eind van dit seizoen loopt de Fransman uit zijn contract in Parijs. Dat hij nu nog in de Franse hoofdstad speelt, is voor hem geen probleem. "Deze club heeft me veel gebracht, ik ben altijd gelukkig geweest en dat ben ik nog steeds", erkent hij. Mbappé voegt toe dat hij zijn vertrekwens vroegtijdig aankondigde, waardoor speler en club in alle rust om tafel konden. "Ik heb ook gezegd dat ik zou blijven als ze niet wilden dat ik weg zou gaan. Dat heb ik dus gerespecteerd."

Real Madrid was tijdens de transferperiode het dichtst bij de handtekening van Mbappé. Na dit seizoen kan hij transfervrij overstappen naar De Koninklijke