Nieuws

Memphis geniet bij Oranje: 'Het voelt alsof Stevie en ik al langer een duo zijn'

Memphis geniet bij Oranje: 'Het voelt alsof Stevie en ik al langer een duo zijn'

15-06-2022 16:11 Laatste update: 16:12

Memphis Depay en Steven Bergwijn zijn de afgelopen interlandperiode uitgegroeid tot een droomduo in de aanvalslinie van Louis van Gaal. Het tweetal wil van grote waarde zijn voor Oranje en het vertrouwen van de bondscoach terugbetalen.

Memphis en Bergwijn hebben de afgelopen interlandperiode bewezen een enorm gevaarlijk aanvalsduo te zijn. De aanvallers van respectievelijk FC Barcelona en Tottenham Hotspur bereiden zich iedere wedstrijd goed voor. "Na wedstrijden bespreken we samen hoe het is gegaan en bekijken we beelden", vertelt Memphis tijdens het trainingskamp van het Nederlands elftal tegenover Voetbal International. "We zijn op zoek naar de beste manier waarop we rondom mekaar kunnen spelen. We bestuderen elkaar."

Bondscoach Van Gaal steekt de loftrompet voor zijn spitsenduo en noemt Bergwijn een 'godsgeschenk'. "De trainer geeft ons het vertrouwen en wij moeten dat uitbetalen", realiseert Memphis zich. "Het voelt alsof Stevie en ik al langer een duo zijn, maar in feite is het pas een paar wedstrijden. Dus is er nog zat ruimte voor verbetering. Dat vind ik een mooi proces. We voelen elkaar van nature goed aan, van daaruit werken we aan een steeds betere afstemming onderling. Het is heel motiverend als je merkt dat daar progressie in zit."