Nieuws

'Vermeend racisme Italië onderzocht: Koulibaly wil levenslang stadionverbod'

'Vermeend racisme Italië onderzocht: Koulibaly wil levenslang stadionverbod'

04-10-2021 11:26

De politie en de Italiaanse voetbalbond zijn een onderzoek gestart na vermeend racisme tijdens Fiorentina - Napoli (1-2) op zondagavond. Spelers van de uitploeg zouden racistisch zijn bejegend door supporters van Fiorentina. 

Onder meer Victor Osimhen, Kalidou Koulibaly en André-Frank Zambo Anguissa kregen het te verduren. "Toen de spelers na de wedstrijd het veld verlieten, maakten supporters van Fiorentina apengeluiden en riepen ze 'aap' naar hen", schrijft Gazzetta dello Sport. Joe Barone, voorzitter van de club uit Florence, kwam na het incident in de kleedkamer van Napoli om zijn excuses aan te bieden voor het gedrag van het verantwoordelijke groepje supporters. Er is direct daaropvolgend aangifte gedaan. De justitie in Florence meldt maandagochtend dat er officieel onderzoek wordt gestart.

Aanvoerder Koulibaly zocht het verbale gevecht met de Fiorentina-fans na het duel al op. 'Zei je aap tegen me? Kom hier en zeg het in mijn gezicht!', riep hij woest richting de tribunes. Op social media uit de Senagelees zich eveneens over het voorval. 'Ze noemden me 'fucking monkey'. Deze mensen hebben niets met sport te maken. Ze moeten geïdentificeerd worden en uit de stadions verbannen worden. Voor eeuwig', schrijft hij.

Ook Napoli-spits Osimhen reageerde op social media, al richt hij zich tot de ouders van jonge kinderen. 'Zorg dat ze begrijpen hoe beledigend het is om iemand te haten vanwege zijn huidskleur', schrijft hij. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kalidou Koulibaly (@kkoulibaly26)