Nieuws

Götze openhartig: 'Ik denk dat ik meer tijd had moeten nemen bij Bayern'

Götze openhartig: 'Ik denk dat ik meer tijd had moeten nemen bij Bayern'

08-06-2022 12:48 Laatste update: 12:50

Mario Götze heeft geen spijt van zijn carrièreverloop, maar vindt het jammer dat hij niet volledig is geslaagd bij Bayern München. De Duitse spelmaker verliet Borussia Dortmund in 2013 om bij Der Rekordmeister te spelen, maar kwam daar nooit volledig uit de verf. 

Dat laat Götze weten in een interview met het Franse L'Équipe. Bijna tien jaar geleden maakte de Duitser de overstap naar Bayern voor ruim 37 miljoen euro. "Ik denk dat ik meer tijd had moeten nemen bij Bayern", geeft Götze toe. "Je ziet het aan Robert Lewandowski: die speelt sinds 2014 voor Bayern en speelt de afgelopen twee jaar nog beter dan in het begin. Ik heb mezelf die tijd niet gegeven, maar de club gaf me die tijd ook niet. Dat is een belangrijke factor."

Spijt heeft de Duitser echter niet, die bij PSV actief is, maar hevig in verband wordt gebracht met een vertrek naar Benfica. "Ik ben blij waar ik ben. Misschien zou ik meer prijzen hebben gewonnen als ik naar Liverpool was gegaan toen Jürgen Klopp me wilde hebben (in 2016, red.). Het zou ook leuk zijn geweest om terug te keren bij Bayern om te laten zien waarom ik daar had kunnen blijven."