Nieuws

Mexicaanse coach neemt het op voor Janssen: 'Erg belangrijk voor het team'

Mexicaanse coach neemt het op voor Janssen: 'Erg belangrijk voor het team'

06-06-2022 08:37

Víctor Vucetich verdedigt Vincent Janssen. De coach van de Oranje-international vindt het onterecht dat er zo verbaasd is gereageerd op de rentree van de spits van Monterrey bij het Nederlands elftal.

Janssen sluit na zijn bruiloft aan bij het team van Louis van Gaal. Vucetich is erg blij met de Nederlandse aanvalsleider. "Vincent was vaak betrokken bij onze doelpunten, ondanks dat hij ze niet allemaal zelf maakte", vertelt de coach bij Cancha. "Hij was ook belangrijk met het creëren van ruimte. Vincent is daarnaast de enige die continu het gevecht met de centrale verdedigers aan kan gaan. Al met al is hij erg belangrijk voor het team. Je moet hem niet alleen beoordelen op de goals die hij maakt."

Vucetich is blij dat Janssen opgeroepen is door Van Gaal. "Hij is een toptrainer en heeft hem bekeken. Als hij denkt dat Vincent ook nuttig kan zijn voor het nationale team, bevestigt dat voor mij mijn beeld. Dat geeft me ook een bepaalde rust." De voormalig speler van AZ en Tottenham Hotspur speelde tot dusver zeventien interlands voor het Nederlands elftal. In oktober 2017 kwam hij voor het laatst uit voor Oranje.