Nieuws

Lovende woorden uit België voor Van Gaal: Zoiets doet Martínez niet

Lovende woorden uit België voor Van Gaal: "Zoiets doet Martínez niet"

05-06-2022 09:15

De Nations League-nederlaag tegen Oranje is hard aangekomen bij de Rode Duivels. Marc Degryse is vooral niet te spreken over de verdediging van de Belgen en is lyrisch over Nederlands elftal-bondscoach Louis van Gaal.

Nederland won vrijdag met ruime cijfers van de zuiderburen (1-4). Volgens Degryse had die nederlaag nog groter kunnen uitvallen. "Ze krijgen nog vijf wedstrijden om zich klaar te maken voor het WK. Of de verdediging er dan klaar voor is, is de vraag. Ze kunnen de nul niet meer houden", aldus de oud-PSV’er bij VTM.

Naast het kraken van de Belgische defensie is Degryse lovend over Van Gaal. "Hij is nog niet zo lang bezig met deze groep, maar heeft het toch weer op de rails. Hij geeft vertrouwen aan spelers en maakt ze echt beter. Iedereen doet wat hij verlangt. Georginio Wijnaldum is er niet bij omdat hij er niet tevreden over was. Zoiets doet Martínez niet. En Steven Bergwijn bijvoorbeeld. Wat een goede wedstrijd. Bij Tottenham zit hij op de bank, maar bij Oranje heeft Van Gaal hem beter gemaakt."

Jan Mulder en Ruud Vormer waren ook aanwezig in de studio van VTM. Het duo genoot van Oranje. "Nederland was in alle opzichten beter. Qua tactiek, qua teamgeest, maar ook technisch. Nederland was echt een klasse beter dan België", aldus Mulder. "Je zag duidelijk dat Nederland beter is. Bergwijn en Memphis Depay hebben zitten sollen met de defensie van de Rode Duivels. En hoe Frenkie de Jong daar de balletjes rondspeelde, daar kan ik echt van genieten", voegde Vormer daar aan toe.