Nieuws

Van der Vaart onder de indruk van Cillessen: 'Dikke pluim voor hem vandaag'

Van der Vaart onder de indruk van Cillessen: 'Dikke pluim voor hem vandaag'

03-06-2022 23:18 Laatste update: 23:19

Oranje rekende vrijdagavond af met België in de Nations League. Het werd maar liefst 1-4 voor de ploeg van bondscoach Louis van Gaal en dat was onder meer aan Jasper Cillessen te danken. De doelman oogde scherp en behoedde zijn ploeg meermaals van een achterstand, menen Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk. 

Dat stellen de twee analisten tijdens de nabeschouwing bij de NOS. "De ballen die hij kreeg, pakte hij echt goed. Als die erin gaan, wordt het weer even spannend, maar hij maakt ze goed. Hij straalt zekerheid uit. Een dikke pluim voor hem vandaag."

"Laat ik het zo zeggen", vervolgt Van der Vaart. "Hij doet geen gekke dingen en pakt wat hij moet pakken, met wat extra's." Bij de bal op de paal van Dries Mertens leek Cillessen te denken dat de bal binnenvloog. Het zorgde voor komische beelden op, waarin de doelman teleurgesteld met zijn hoofd richting de tribune keek, terwijl de bal gewoon nog in het spel was. "Deze was helemaal leuk, denkt hij: klote, een tegendoelpunt. Oh nee, hij zit niet", sluit Van der Vaart lachend af. 

Van Hooijdonk schaart zich bij de mening van Van der Vaart. "Moet hij de eerste doelman zijn? Ik denk wel dat hij het gaat worden. Ik hoef daar geen keuze in te maken en Flekken heeft twee wedstrijden gekeept. Dit geeft mij wel een rustig gevoel", geeft Van Hooijdonk toe. "Bijlow wordt wel in de toekomst de nummer één", voegt Van der Vaart nog toe. "Cillessen is geen Van der Sar, geen Stekelenburg, maar wel de meest zekere keeper die we op dit moment hebben."