'Solskjaer is vertrouwen spelersgroep kwijt: Conte genoemd als mogelijke opvolger'

'Solskjaer is vertrouwen spelersgroep kwijt: Conte genoemd als mogelijke opvolger'

Het lijkt een kwestie van tijd tot Ole Gunnar Solskjaer door de directie van Manchester United op straat wordt gezet. Meerdere Engelse media melden op basis van bronnen dat 'belangrijke' spelers in de United-kleedkamer het vertrouwen in de Noorse manager hebben opgezegd.

Met dat nieuws komen The Guardian, The Times en BBC dinsdag naar buiten. Solskjaer zou op tactisch gebied onderdoen aan zijn collega's Thomas Tuchel, Pep Guardiola en Jürgen Klopp. Aan zijn persoonlijkheid zou het volgens de kwaliteitskranten en omroep niet liggen, want de Noor is zeer geliefd bij zijn spelers. Na de deceptie tegen Liverpool FC (0-5) zou er echter reden tot verandering zijn voor de groep.

Hoewel Manchester United Solskjaer niet hals over kop ontslagen heeft, lijken de gesprekken met een mogelijke opvolger al in volle gang. Antonio Conte is de meest genoemde naam. De Italiaan is op dit moment de belangrijkste kandidaat om het stokje over te nemen, al zijn er ook twijfels bij de oud-trainer van onder meer Juventus en Internazionale. Het bestuur van The Red Devils zoekt een trainer die de waarden van de club vertegenwoordigt en met talenten uit eigen kweek aanvallend voetbal wil spelen. Conte past niet helemaal in dit profiel.

The Times weet echter dat Conte niet de enige kandidaat is. Manchester United zou ook lijntjes hebben uitgegooid naar Zinédine Zidane en Brendan Rodgers, de huidige coach van Leicester City. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie