Nieuws

The Guardian: United meldt zich bij Ajax om Timber-transfer bespreekbaar te maken

The Guardian: United meldt zich bij Ajax om Timber-transfer bespreekbaar te maken

30-05-2022 17:45

Maandag werd bekend dat de belangenbehartigers van Jurriën Timber al in gesprek waren met Manchester United en Ajax. Volgens The Guardian bevinden de gesprekken zich zelfs alweer in een nieuwe fase: de Engelse grootmacht heeft zich in Amsterdam gemeld.

Het Engelse medium spreekt dus van een volgende fase in de onderhandelingen rondom Timber, maar dat betekent niet dat deze vergevorderd zijn. Ajax zou graag door willen met Timber, wist Voetbal International te melden. Het prijskaartje dat de Amsterdammers om de nek van de talentvolle verdediger heeft gehangen, liegt er niet om: vijftig miljoen euro, noemt The Guardian. Naast Timber is ook Pau Torres van Villareal een optie.

Dat Erik ten Hag aan Timber denkt, is niet gek. De verdediger is één van de lievelingen van de United-manager, die hem in 2020 uit bij sc Heerenveen heeft laten debuteren. Na een sterk seizoen debuteerde Timber een jaar later in het Nederlands elftal, onder bondscoach Louis van Gaal die hem weer heeft geselecteerd voor de aankomende interlandperiode.