Nieuws

ADO-spelers beleven rampavond en lopen Eredivisie mis: 'Ik ben sprakeloos'

ADO-spelers beleven rampavond en lopen Eredivisie mis: 'Ik ben sprakeloos'

30-05-2022 07:40
1

ADO Den Haag zal de datum 29 mei het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. De club stond met een kwartier op de klok met 3-0 voor tegen Excelsior in de finale van de play-offs om promotie, maar gaf tóch de voorsprong weg en moet zich volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie melden. De spelers van ADO kunnen niet geloven wat er zondagavond gebeurd is. 

Doelman Hugo Wentges was na afloop in tranen te zien. De doelman pakte twee strafschoppen, waaronder één in de reguliere speeltijd, maar het was niet voldoende om de overwinning te bewerkstelligen. "Dit is echt een verschrikking. Natuurlijk, het is sport, deze dingen horen erbij, maar ik ben sprakeloos. Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen", zegt Wentges na afloop, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "We stonden 3-0 voor, maar na de rode kaart van Tyrese (Asante, red.) zakte het als een kaartenhuis in elkaar. Er was overal ruimte en alle voorzetten waren opeens kassa."

Aanvoerder Boy Kemper leek geblesseerd het veld af te moeten, maar de Purmerender besloot door te spelen toen er op het scorebord nog geen vuiltje aan de lucht hing. De verdediger kan moeilijk bekroppen dat ADO is uitgeschakeld. "We stonden er zó goed voor, we hadden ze bij de nek. Ze hadden werkelijk niets te vertellen. Ik kan het niet bevatten, het is niet normaal, zo verschrikkelijk", stamelt Kemper. 

Ricardo Kishna schaart zich bij de woorden van zijn collega's. Het jeugdproduct van Ajax speelde wellicht zijn laatste wedstrijd in Den Haag en kan niet geloven dat zijn ploeg een dergelijke uitgangspositie uit handen heeft gegeven. "Je mag er natuurlijk nooit drie tegen krijgen. Als je 3-0 voor staat, moet je over lijken gaan. De rode kaart was het kantelpunt. Als het vervolgens op penalty’s aankomt, is het een loterij", besluit Kishna.

Het eerste duel tussen ADO en Excelsior eindigde in 1-1, waardoor ADO in het tweede duel met een 3-0 voorsprong zo goed als zeker van promotie was. Een kwartier voor tijd schoot Marouan Azarkan echter verrassend de 3-1 binnen, waardoor het geloof terugkwam bij Excelsior. Reuven Niemeijer en Thijs Dallinga maakte de stunt compleet en zorgden voor een verlenging, waarin beide ploegen nogmaals een keer scoorde. Uiteindelijk trok Excelsior via strafschoppen aan het langste eind.