Transfernieuws

'Gravenberch kan Liverpool komende zomer verruilen voor avontuur in Turkije'

'Gravenberch kan Liverpool komende zomer verruilen voor avontuur in Turkije'

20 april - 10:09 Laatste update: 10:17
2

Galatasaray heeft zijn zinnen gezet op Ryan Gravenberch, die momenteel bij Liverpool speelt. Volgens Turkse media, waaronder Fotomac en SporX, zou de Turkse topclub een formele aanbieding hebben neergelegd om de jonge middenvelder naar Istanbul te halen.

Gravenberch, die in 2022 van Ajax naar Bayern München verhuisde voor een bedrag van 18,5 miljoen euro, maakte een jaar later de overstap naar Liverpool voor veertig miljoen euro. Hoewel hij dit seizoen 21 keer in de Premier League in actie kwam voor Liverpool, waarvan tien keer als basisspeler, heeft hij geen vaste plek kunnen veroveren in de basiself van Jürgen Klopp. Het is maar de vraag of dit de 11-voudig international wel gaat lukken bij de opvolgers van de vertrekkende Duitse oefenmeester. 

Galatasaray, dat de titel in de Süper Lig nastreeft en zich hoopt te kwalificeren voor de Champions League, ziet in Gravenberch de ideale vervanger voor Tanguy Ndombélé. Ndombélé, momenteel op huurbasis bij Galatasaray van Tottenham Hotspur, heeft niet aan de verwachtingen voldaan. Het lijkt erop dat de club de koopoptie van vijftien miljoen euro niet zal lichten. De transferwaarde van Gravenberch wordt overigens geschat op 35 miljoen euro.

Nederlanders bij Galatasaray

Al flink wat Nederlanders gingen Gravenberch voor bij Galatsaray. Zo droegen Patrick van Aanholt, Ryan Babel, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Frank de Boer, Ulrich van Gobbel, Frank Berghuis en Ulrich Watson allemaal het shirt van de Turkse grootmacht.