Veel respect bij De Zerbi voor Ajax: 'Een eer om in de Arena te spelen'

8 november - 19:16

Brighton-coach Roberto De Zerbi heeft veel respect voor Ajax. Donderdagavond staat hij met zijn ploeg in de Arena tegenover de Amsterdammers. Een belangrijk duel in de Europa League, die bij de Italiaan een gevoel van eer een historie oproept.

"Het is voor ons een eer om in de Arena te spelen", sprak De Zerbi een dag van tevoren op de persconferentie. "We hebben grote respect voor de historie van Ajax. Ajax heeft iedereen geleerd hoe je het spel moet spelen, in het speciaal voor onze drie Nederlandse spelers."

Hij vindt het jammer om te zien dat Joël Veltman, een van die drie, nog geen eervolle plaats op de wanden in de Arena heeft. De verdediger speelde tussen 2012 en 2020 meer dan 170 duels voor Ajax. "Hij is een belangrijke speler voor ons", vervolgt De Zerbi. "Maar wanneer morgen de wedstrijd begint, hebben we alleen maar de focus op een resultaat en de kwaliteit die ik wil zien."

Ajax – Brighton begint donderdagavond om 18.45 uur. VoetbalNieuws zal via Langs de Lijn live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog zal te zijner tijd online komen.