Dumfries keert terug bij Oranje: 23-koppige selectie is fit voor Frankrijk

10-10-2023 12:41

Een meevaller voor het Nederlands elftal: Denzel Dumfries is dinsdag teruggekeerd in Zeist en heeft meegetraind richting het duel met Frankrijk. De back is onmisbaar voor bondscoach Ronald Koeman, vooral gezien de blessuregolf die Oranje heeft getroffen. 

Dumfries was in de vorige interlandperiode in de wedstrijden tegen Gibraltar (3-0) en Ierland (1-2) bij alle vijf de goals betrokken en speelde een hoofdrol. De back ontbrak maandag nog op de training vanwege privé-omstandigheden, maar is er inmiddels weer bij. Na de afmelding van Teun Koopmeiners is er geen nieuw blessuregeval meer aan het licht gekomen.

Oranje trapt vrijdag om 20.45 uur af tegen Frankrijk en doet dat grofgezegd met een b-garnituur. De hoeveelheid grote namen die ontbreekt voor Koeman is schrijnend en daar kan zelfs een elftal van worden gemaakt: Justin Bijlow, Tyrell Malacia, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Jurriën Timber, Frenkie de Jong, Steven Berghuis, Teun Koopmeiners, Cody Gakpo, Noa Lang én Memphis Depay ontbreken door blessures.