Wéér een penaltyserie: AZ O18 door naar de finale van de Youth League

21-04-2023 15:17
4

De talenten van AZ O18 hebben zich weten te plaatsen voor de finale van de Youth League. Net als bij het 'grote' AZ waren daar strafschoppen voor nodig. Daarin werden de leeftijdsgenoten van Sporting Portugal uiteindelijk verslagen.

Nadat AZ in de negende minuut op achterstand was gekomen door een doelpunt van Sporting-aanvaller Diogo Cabral, keerden ze het in de eerste helft nog volledig om, mede dankzij deze geweldige goal van Ro-Zangelo Daal:

In de tweede helft kwam AZ niet goed uit de kleedkamer. Aanvaller Jayden Addai leverde de bal in en maakte een overtreding in eigen strafschopgebied. Owusu-Oduro kon de penalty niet keren: 2-2.

Uiteindelijk liep het na penalty's dus alsnog goed af voor de Alkmaarse jongelingen.