Slot houdt kaken op elkaar over eventuele basisplaats Bijlow: 'Zul je morgen zien'

12-04-2023 15:14 Laatste update: 19:41

De kans is aanwezig dat Arne Slot voor de weer fitte Justin Bijlow onder de lat kiest tegen AS Roma. Feyenoord neemt het in de kwartfinale van de Europa League op tegen het elftal van José Mourinho, maar de trainer van de Rotterdammers houdt nog in het midden of Timon Wellenreuther naar de bank verwezen wordt. 

"Hij heeft nu een week of twee meegetraind en is onze eerste doelman", doet Slot geheimzinnig over het wel of niet spelen van Bijlow. "Hij zal morgen ook bij de selectie zitten en dan mag jij nadenken of hij gaat keepen ja of nee. Dat zul je morgen zien."

Of Bijlow toegewerkt heeft naar het tweeluik met AS Roma? "Ik denk dat hij eerst heeft toegewerkt naar fitheid en ik denk dat het logisch is dat je dan even nodig hebt om een bal met de handen tegen te houden. Daarvoor deed hij alleen positiespel met zijn voeten. Ik heb het idee dat hij er klaar voor is."

Slot krijgt de vraag of hij het wel of niet spelen van Bijlow wel besproken heeft met zijn verdedigers. "Ik zou het helemaal raar vinden als ik aan mijn spelers moet vragen of ze liever met A of B onder de lat spelen", laat de trainer weten.