Oranje-debutant maakt indruk op Koeman: 'Hoe hij het spel ziet, zit toekomst in'

28-03-2023 07:52

Ronald Koeman ziet een mooie toekomst voor Mats Wieffer. De middenvelder van Feyenoord maakte een goede indruk tijdens zijn debuut voor Oranje, een mijlpaal die uitbleef voor Brian Brobby die volgens de bondscoach 'aan de bak' moet bij Ajax.

Mede door pijntjes kon Wieffer niet starten tegen Frankrijk, maar tegen Gibraltar was het wel raak. Koeman kijkt tevreden terug op het optreden van de in Borne geboren speler. "Ik ben zeer positief", begint de bondscoach tijdens de persconferentie. "Dan kijk ik niet alleen naar deze wedstrijd, maar ook naar de trainingen. Hoe hij zich staande houdt, hij het spel ziet, de vastigheden in zijn spel. Daar zit toekomst in."

Ook Brobbey maakte onderdeel uit van de selectie van het Nederlands elftal, maar zijn eerste minuten in het Oranje-shirt bleven uit. Ziet Koeman voor hem geen toekomst? "Jawel, maar je hebt ook opdrachten van de dokter waar je rekening mee moet houden", vervolgt de bondscoach, die doelt op de hoeveelheid minuten die sommigen mochten spelen. "Hoe dan ook moet Brobbey gaan spelen, die moet aan de bak. Dan liggen er kansen voor hem", besluit hij.