Chaos bij WK-kwalificatiewedstrijd Kameroen tegen Kaapverdië

Chaos bij WK-kwalificatiewedstrijd Kameroen nadat Onana penalty keert

8 juni om 20:15

In Kameroen ontstond grote chaos tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kaapverdië. André Onana, doelman van Manchester United, stopte een penalty, maar het incident verliep verre van soepel.

In de blessuretijd van de wedstrijd, met een stand van 4-1 in het voordeel van Kameroen, kreeg Kaapverdië een penalty. Kevin Lenini miste de strafschop, maar de bal leek alsnog over de lijn te rollen omdat Onana de bal niet klemvast had.

Net op het cruciale moment schakelde de regie naar de bank van Kameroen. Hierdoor konden de tv-kijkers niet zien wat er precies gebeurde. In de herhaling werd duidelijk dat de bal over de lijn was gegaan nadat MVV-aanvaller Livramento hard in kwam glijden op Onana. De scheidsrechter beoordeelde de actie echter terecht als een overtreding en keurde het doelpunt af.

Om de verwarring compleet te maken, kwam een supporter het veld op tijdens de commotie die volgde. Deze man werd snel van het veld verwijderd, maar het incident droeg bij aan de chaos van de situatie.

Kameroen won uiteindelijk met 4-1, maar de slotfase van de wedstrijd zal nog lang worden herinnerd vanwege de bizarre en chaotische gebeurtenissen.