Engelsen starten petitie om keuze van bondscoach terug te draaien

Opmerkelijk: Engelsen starten petitie om keuze van bondscoach terug te draaien

8 juni om 18:20

De beslissing van Gareth Southgate om Jack Grealish uit de definitieve EK 2024-selectie te laten, zorgt voor opschudding. Verschillende Premier League-figuren, waaronder managers, hebben contact opgenomen met de Manchester City-ster om hun verbazing te uiten.

Grealish, 28 jaar, was de meest opvallende naam die de selectie niet haalde. Dit nieuws veroorzaakte veel beroering binnen de ploeg. Een petitie om Grealish weer in de selectie op te nemen verscheen vrijdag op Change.org en had gisteren al bijna 150 handtekeningen verzameld.


Engeland begint hun EK-campagne tegen Servië op 16 juni, maar hun voorbereiding liep niet soepel. Afgelopen vrijdag leden de Three Lions een verrassende 1-0 nederlaag tegen IJsland op Wembley, het team dat hen beroemd uitschakelde op het EK 2016. Engeland wist slechts één schot op doel te krijgen, terwijl de bezoekers er vier hadden.


Phil Foden, Cole Palmer, Anthony Gordon en Harry Kane stonden allemaal in de basis, maar het gebrek aan creativiteit voorin deed sommige fans twijfelen aan Southgate's beslissing om Grealish buiten de selectie te laten. Grealish werd deze week samen met zes anderen uit de 33-koppige voorlopige selectie gezet, waardoor de definitieve selectie op 26 spelers kwam. Grealish had een frustrerend seizoen bij Manchester City, waarin hij slechts tien competitiewedstrijden startte en drie doelpunten en drie assists in alle competities noteerde.


De petitie op Change.org beschrijft de gevoelens van veel fans: "Als Jack Grealish's grootste fan en de stem van elke JGL'er, ben ik kapot van zijn uitsluiting uit de Engelse EK-selectie. Een EK zonder Jack Grealish is als thee zonder koekjes, vis zonder friet, Scooby-Doo zonder Shaggy." De oproep aan Southgate om Grealish alsnog op te roepen is duidelijk: "Kein Grealish, keine kälber, keine trophäe. #justiceforthesaucybrummie"