Is er volgend jaar een plaats voor Van Persie op de bank bij Feyenoord?

12 april - 15:34

Feyenoord-coach Arne Slot prijst de kwaliteiten van Robin van Persie, die momenteel als coach van Feyenoord Onder-18 fungeert en genoemd wordt als mogelijke hoofdtrainer van SC Heerenveen voor volgend seizoen. Na het vertrek van Kees van Wonderen is de club op zoek naar een geschikte opvolger en Van Persie staat op de kandidatenlijst, zo bevestigden bronnen aan Voetbal International.

Heerenveen heeft gesprekken gevoerd met verschillende kandidaten, waaronder Maurice Steijn, Rick Kruys, en Ruud van Nistelrooij, maar de interesse in Van Persie is bijzonder vanwege zijn huidige rol bij Feyenoord en zijn verleden als topvoetballer. Slot benadrukt dat er binnen Feyenoord altijd ruimte is voor Van Persie, maar dat hij zelf ook moet willen.

Van Persie, die zijn spelerscarrière in 2019 bij Feyenoord beëindigde, heeft zich snel ontwikkeld als trainer. Hij startte als spitsentrainer en nam vervolgens de leiding over het Onder-18-team, waarin ook zijn zoon Shaqueel speelt. Slot merkt op dat Van Persie niet alleen betrokken is bij de trainingen, maar ook actief de cursus coach betaald voetbal volgt. "Zijn fanatisme en de gedrevenheid waarmee hij dat doet, zijn inspirerend", voegt Slot toe.