Gerucht uit Spanje: Ajax denkt aan Xavi om club 'uit de as te laten herrijzen'

2 april - 17:06 Laatste update: 19:26

Ajax denkt aan Xavi als opvolger van John van ‘t Schip, zo meldt het Spaanse Diario SPORT. Volgens het Catalaanse medium moet de trainer, die aan het eind van het seizoen bij FC Barcelona vertrekt, de Amsterdammers 'uit de as laten herrijzen'.

Omdat Van ‘t Schip sowieso aan het eind van het seizoen stopt als trainer van Ajax, zijn ze in de hoofdstad op zoek naar een nieuwe coach. Al veel namen werden de laatste weken in verband gebracht met de club uit Amsterdam, maar daar voegen Spaanse media nu een nieuwe aan toe. 

Xavi zou op de kandidatenlijst van Ajax staan, zo stelt SPORT. Van een concrete benadering vanuit de hoofdstad zou nog geen sprake zijn, maar in de omgeving van de voormalig middenvelder is geïnformeerd, klinkt het.

Dat er beweging rond Xavi komt, is niet heel gek. De oefenmeester kondigde al even geleden aan dat hij aan het eind van het seizoen de deur achter zich dicht trekt in Catalonië. Xavi, die voor Barcelona werkzaam was als trainer bij Al-Sadd, zou graag een sabbatical willen houden. Barça heeft overigens nog de hoop om zijn clubicoon te overtuigen van een langer verblijf.