Summerville wint strafschop, stuurt Piroe weg en helpt Leeds aan overwinning

1 april - 23:40 Laatste update: 23:40

Crysencio Summerville is wederom goud waard gebleken voor Leeds United. In de wedstrijd tegen Hull City won de aanvaller een strafschop en benutte die uiteindelijk ook zelf. Echter leverde dat wel een conflict op met teamgenoot en mede-Nederlander Joël Piroe.

Leeds United is verwikkeld in een zeer spannende strijd om terug te keren naar de Premier League. Koploper Leicester City heeft één wedstrijd minder gespeeld en staat derde met 85 punten. The Whites staan zelf tweede met 86 punten na veertig wedstrijden en Ipswich Town is koploper met 87 punten uit veertig wedstrijden. Het duurde heel lang tegen play-off kandidaat Hull City voordat Leeds een opening vond.

In de 88ste minuut dribbelde Summerville geweldig de zestienmeter in waar hij werd neergehaald. Piroe is normaliter de penaltynemer voor de ploeg, maar Summerville besloot toch zelf achter de bal te gaan staan. De spits van Leeds was daar niet tevreden mee. Toch rondde de buitenspeler de bal van elf meter wel af en daarmee blijft Leeds in het spoor van Ipswich.

Daniel James kon vervolgens in de 97ste minuut de derde treffer voor de thuisploeg nog maken. Daarmee kwam aan alle speculatie een einde. Voor Hull City was Fabio Carvalho nog trefzeker. Noah Ohio, de spits van Jong Oranje, zat negentig minuten op de bank.

De 3-1 van James.