Gebruikt Van 't Schip zijn 'vertrek' als motivatie voor de spelersgroep?

28 maart - 15:15

John van 't Schip heeft de selectie van Ajax niet apart ingelicht over het nieuws dat hij aan het einde van het seizoen stopt als coach. De 60-jarige oefenmeester stelt dat dat vooraf al vast stond en dat hij er niet aan twijfelt dat dat eventueel een andere dynamiek geeft.

"Dit is voor mij geen andere uitkomst dan waar ik aan begonnen ben", zei Van 't Schip donderdag op de persconferentie voorafgaand aan het uitduel met PEC Zwolle.

Op een vraag of jongens wellicht nu extra 'de schouders eronder zetten', antwoordt hij: "Dat moeten we natuurlijk sowieso doen. Iedereen speelt voor een bepaalde reden. Eén natuurlijk voor jezelf en voor de club en er zijn jongens die het EK willen halen, jongens die misschien naar een andere club willen of een contractverlenging. Ik denk dat elke speler wel een goede reden heeft om zich volledig in te zetten tot het einde van het seizoen."

Ajax neemt het zondag om 12.15 uur op tegen PEC Zwolle. VoetbalNieuws.nl doet vanaf dat tijdstip live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.