De Ligt komt terug op WK-uitspraak: 'Daar heb ik wel spijt van'

25 maart - 20:08

Matthijs de Ligt heeft spijt van een uitspraak die hij deed op het WK. De verdediger van het Nederlands elftal stelde destijds dat hij zich niet prettig voelde in een systeem met drie centrumverdedigers, maar denkt daar tegenwoordig anders over. Dinsdagavond staat hij in zo’n systeem in de basis, als Oranje het uit opneemt tegen Duitsland.

De Ligt vertelt op de vooruitblikkende persconferentie dat zijn visie op een systeem met drie verdedigers is veranderd. "Ik heb eigenlijk ook wel spijt gehad van die opmerking", aldus de mandekker van Bayern München. "Ik denk dat dat ook in the heat of the moment was na een wedstrijd. Dat je een wat minder gevoel had en toch een beetje, ja, frustratie wil ik het niet noemen, maar een beetje onzekerheid daarover voelde. Maar ja, bij Bayern spelen we de laatste weken ook wel in een driemansverdediging, met bal of zonder bal, dus ik heb daar geen twijfels over dat ik dat niet zou kunnen."

Of De Ligt dan soms wellicht wat te eerlijk is? "Te eerlijk niet, ik denk dat het soms moeilijk is om in the heat of the moment echt te kunnen zeggen wat je wil en ook een slimme opmerking te making die daarna geen negatieve gevolgen voor je heeft."

Duitsland – Nederland begint dinsdagavond om 20.45 uur in de Commerzbank Arena in Frankfurt. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.