Dit is wat een huilende Vinícius zei op een persconferentie over racisme

25 maart - 17:50

Vinícius Júnior hield het niet droog tijdens zijn persconferentie richting het oefenduel met Spanje. De aanvaller kreeg een vraag over het racisme waarmee de buitenspeler van Real Madrid te maken krijgt. Wat zei de tot tranen geroerde Vinícius? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

"Ik wil dat de mensen in de wereld zichzelf verbeteren en evalueren", begint Vinícius. "Wij moeten gelijkheid krijgen, zodat er in de toekomst minder racistische zaken zullen zijn. Dan kunnen zwarte mensen ook een normaal leven hebben net als alle andere mensen. Daarvoor wil ik blijven vechten. Als het alleen voor mij was geweest dan had ik al opgegeven. Dan was ik thuis gebleven en dan had niemand mij uitgescholden."

Kort voor de emoties hem allemaal te veel worden begint de buitenspeler van Real Madrid over de impact die het heeft op zijn wedstrijden. "Ik moet mij elke dag goed concentreren. Het enige wat ik wil is voetballen en dat zwarte mensen niet lijden. Ik heb veel moeite gehad met alles wat mij is overkomen. Ik heb zoveel klachten ingediend en niemand wordt gestraft, geen enkele club wordt gestraft. Met elke dag die voorbijgaat, vecht ik voor iedereen die dit meemaakt. Ik verdedig deze zaak, zodat mijn broertje van vijf jaar niet hetzelfde hoeft te ondergaan."

Ook de tegenstander in het oefenduel en het land waarin Vinícius voetbald krijgt een sneer. "Ik geloof dat ze minder moeten praten over alles wat ik verkeerd doe op het veld, natuurlijk moet ik me ontwikkelen, maar ik ben pas 23 jaar oud. Omdat de verslaggevers in Spanje, die ouder zijn dan ik, niet kunnen zien wat er werkelijk gebeurt, word ik steeds verdrietiger, heb ik steeds minder zin om te spelen, maar ik blijf vechten."