Slot pleit voor ander speelmoment in de Eredivisie: 'Verre van ideaal'

8 maart - 15:31

Arne Slot pleit voor de maandagavond als speelmoment voor Eredivisie-clubs die uitkomen in Europa. Komende zondagavond staat hij met Feyenoord om acht uur 's avonds tegenover Heracles Almelo. Hoewel hij het belang van een avondwedstrijd in De Kuip onderstreept, vindt de trainer het verre van ideaal.

Slot haalt een voorbeeld aan waarbij AS Roma daags na de uitwedstrijd tegen Feyenoord in de Europa League op maandagavond speelde in de Serie A. "Ik zou dat ook vanuit het perspectief wanneer je een Europese wedstrijd hebt, een hele goede speelavond vinden, ook voor Nederlandse ploegen in Europa", vertelt hij vrijdag op de persconferentie. De zondagavond bevalt hem over het algemeen niet zo. "Ik snap heel goed dat de zondagavond voor supporters die niet uit Rotterdam komen, en daar hebben we een paar van, het verre van ideaal is als je op maandagochtend moet werken."

"Maar ik denk dat deze wedstrijd is ingepland op basis van het idee dat we afgelopen donderdag wel eens Europees hadden kunnen spelen. Ik ben wel een voorstander van een avondwedstrijd in De Kuip, omdat ik de sfeer dan veel beter vind dan in een wedstrijd die overdag gespeeld wordt. Maar dan liever op zaterdagavond."

Feyenoord – Heracles Almelo begint zondagavond om 20.00 uur in De Kuip. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.