Slot doet boekje open over afgeketste transfer: 'Zie hem niet als versterking'

2 februari - 14:50 Laatste update: 14:50

Arne Slot heeft zich negatief uitgesproken over Couhaib Driouech. De aanvaller was het gesprek van de dag tijdens Transfer Deadline Day en Feyenoord deed ook een poging om hem naar De Kuip te halen. Er gebeurde uiteindelijk niets, maar Slot zag wel een speler vertrekken. Wat zei de Feyenoord-trainer tijdens zijn persconferentie?

Wat zei Arne Slot over Couhaib Driouech?

Tijdens zijn persconferentie voor de Eredivisie wedstrijd op bezoek in Alkmaar tegen AZ werd Arne Slot gevraagd over Couhaib Driouech. De buitenspeler van Excelsior werd door PSV en Feyenoord begeerd, maar uiteindelijk kwam het niet tot een deal. De trainer van Feyenoord is daar niet treurig om. "Wij hebben heel lang getracht een speler aan te trekken die ons aan de bovenkant versterkt", begint de trainer. "Dat is om uiteenlopende redenen niet gelukt."

Op Transfer Deadline Day gebeuren vaak rare dingen en dus waren de Rotterdammers nog vol in de markt voor een extra buitenspeler. Couhaib Driouech kon op serieuze interesse van PSV rekenen, maar ook Feyenoord wilde hem wegplukken van stadsgenoot Excelsior. "Dan kom je op de laatste dag nog in de verleiding van: er gaat er één weg, haal er nog eentje op. Mijn persoonlijke mening: Driouech is een uitstekende speler, maar ik zie hem niet als versterking. Ik hoop dat ik hem daar niet mee beledig, want we spelen nog een keer tegen hem."

Wat zei Arne Slot over Javairô Dilrosun?

Tijdens het afgelopen transferwindow gaf Feyenoord meer uit dan dat er binnenkwam. Dat is niet gunstig voor de financiën en dus stond de club open voor een mogelijk vertrek van een van de buitenspelers. Het werd uiteindelijk Javairô Dilrosun, dat bevestigde Arne Slot ook. "We halen substantieel meer binnen dan we uitgeven. Onze buitenspelers ontlopen elkaar heel weinig. dan heb je er wel één minder, maar het is om en nabij dezelfde kwaliteit. Het is voor Feyenoord een goede deal geweest. Hoe vervelend of hard dat ook klinkt: dat is nodig. De vorige jaren maakten we nooit winst op de transfermarkt."

  • match.tabs.match
  • match.tabs.setup
  • match.tabs.statistics

match.matchDetails


Datum
zondag 4 februari 2024
Stadion
AFAS Stadion
Aftrap
14:30
Scheidsrechter
Makkelie