'De Ligt krijgt extra concurrent: Tottenham-stopper meldt zich voor keuring'

11 januari - 11:10

Eric Dier gaat de overstap maken van Tottenham Hotspur naar Bayern München. De verdediger heeft zich gemeld bij Der Rekordmeister voor een medische keuring. Dat betekent dat Matthijs de Ligt er weer een concurrent bij heeft. 

Tottenham en Bayern hebben volgens de Duitse tak van Sky een akkoord bereikt voor een transfersom van om en nabij de vijf miljoen euro. De verdediger is in Duitsland om zich medisch te laten keuren en dan hoeft de 29-jarige Engelsman enkel nog een handtekening te zetten onder het contract. 

Dier kwam in totaal tot 364 duels voor Spurs en speelde al sinds 2014 voor de club. "Bayern is een geweldige club", glimlacht de verdediger op de beelden van journalist Florian Plettenberg. Trainer Thomas Tuchel houdt nog een slag om de arm. "We weten uit ervaring dat dit nog niets betekent", doelt hij op de aanwezigheid van Dier in München. "We proberen hem te contracteren.

De komst van Dier betekent slecht nieuws voor De Ligt. De verdediger had met Dayot Upamecano en Kim Min-Jae al twee stevige concurrenten. Met de komst van de Engelsman komt daar nu een derde concurrent bij.