De roemrijke carrière van Inter Miami-aanwinst Luis Suarez in beeld

22-12-2023 18:15

Luis Suarez gaat bij Inter Miami aan een nieuw hoofdstuk in zijn al glorieuze spelerscarrière beginnen. Omnisport heeft de carrière van de Uruguyaanse spits maar eens in cijfers uitgedrukt. 

In zijn carrière heeft Suarez twee keer de Europese Gouden Schoen gewonnen, waar hij zich ook tot topscorer van de Eredvisie, Premier League en LaLiga kroonde. In totaal wist de oud-spits van FC Groningen, Ajax, Liverpool, FC Barcelona, Atlético Madrid, Nacional en Grêmio al voor meer dan vijfhonderd doelpunten te zorgen. In 138 interlands voor Uruguay zorgde Suarez voor 68 doelpunten en kroonde zich in het seizoen 2010/11 tot winnaar van de Copa América.

Geen enke speler in de Premier League heeft het aantal doelpunten zonder strafschoppen in een seizoen als Suarez. In het seizoen 2013/14 was de spits van Liverpool goed voor 31 doelpunten. In LaLiga is Suarez de enige speler naast Lionel Messi en Cristiano Ronaldo die deze eeuw voor meet dan veertig doelpunten in één seizoen wist te zorgen. En sinds zijn debuut voor Liverpool in 2011, hebben alleen Messi (387), Ronaldo (363) en Robert Lewandowski (337) meer doelpunten gemaakt dan Suarez (248) in de vijf grooste competities van Europa.