Koeman gaat in op afmelding Clasie en situatie De Jong: 'Heb ik geaccepteerd...'

14 november - 13:15 Laatste update: 13:17

Jordy Clasie heeft tegen Ronald Koeman gezegd dat hij 'niet meer beschikbaar' is voor Oranje. Dat laat de bondscoach weten op de aflsuitende persconferentie. Ook de situatie van Luuk de Jong komt aan bod.

Clasie meldde zich de vorige interlndperiode af voor Oranje. De middenvelder van AZ voelde zich fysiek 'niet in orde'. "Zo was het ook" bevestigt Koeman. "In de vorige periode heb ik contact gehad met Jordy en Jerdy Schouten over eventueel bij het Nederlands elftal komen vanwege blessures." Nu laat Clasie weten dat hij helemaal niet meer beschikbaar is voor Oranje. "Dat heb ik geaccepteerd, dus hij is ook niet in beeld voor een eventueel EK."

"Ik vind ook dat je onderdeel moet willen en kunnen zijn van een hele cyclus. En dan wil ik niet zeggen dat je er niet een keer om wat voor reden dan ook niet bij bent, maar liever laat ik geen spelers thuis die de kastanjes uit het vuur hebben gehaald om iets te halen." Dat wil niet zeggen dat er een streept door de naam van De Jong gaat. "Dat zeg ik niet." De 33-jarige spits van PSV wil in principe niet meer opgeroepen worden voor Oranje, omdat hij dan tijd voor gezin wil hebben.

"Spelers bedanken om een reden en dan ga ik er vanuit dat zij ook niet meer terugkomen", maakt Koeman duidelijk. Oranje speelt zaterdag in de Johan Cruijff ArenA de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. Een overwinning is genoeg om het EK in Duitsland bij te wonen.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

  • match.tabs.match
  • match.tabs.setup
  • match.tabs.statistics

match.matchDetails


Datum
zaterdag 18 november 2023
Stadion
Johan Cruijff Arena
Aftrap
20:45
Scheidsrechter
Di Bello