NEC-matchwinner solliciteert naar basisplek: Ik vind dat ik hoor te spelen

NEC-matchwinner solliciteert naar basisplek: "Ik vind dat ik hoor te spelen"

24 oktober - 15:55
Eredivisie 0 Reacties

Javier Vet heeft vervult dit seizoen een bijrol bij NEC en ziet dat zelf graag anders. De 28-jarige Amsterdammer bewees zichzelf zondagmiddag een goede dienst: de invaller stond amper één minuut op het veld toen hij de winnende 1-2 maakte.

Vet zette Robin Pröpper onder druk, veroverde de bal en wist Lars Unnerstall te passeren. "We moesten meer druk vooruit geven", verklaart Vet na afloop in gesprek met Voetbal International. "Het was mooi dat het zo uitpakte. Pas na de wedstrijd hoorde ik van Ole (ploeggenoot Romeny, die tegelijk met Vet binnen de lijnen kwam, red.) dat hij naast me liep. Gelukkig scoorde ik, anders was hij misschien boos geworden."

Vet was in de Keuken Kampioen Divisie nog een vaste waarde, maar moet het op het hoogste niveau met beduidend minder minuten doen. "Bij vlagen is het frustrerend. Ik snap dat er jongens worden gehaald en dat het goed gaat. Ik kan niet zeggen dat de trainer (Rogier Meijer, red.) niet gelijk heeft, maar iedereen wil altijd spelen. Ik kan dat alleen laten zien in de minuten die ik krijg. Ik vind dat ik hoor te spelen."

De twee zullen maandag overigens nog niet met elkaar in conclaaf gaan. Vet gaat nog mee in de suggestie van VI om eens op de deur van de trainerskamer te kloppen, maar de meeluisterende Meijer knipoogt dat dit niet veel zin heeft. "Ik ben er morgen helemaal niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie