'PSV informeert naar Flamengo-doelman die vorig jaar bij Ajax op de radar stond'

27 mei om 07:27
Laatste update: 27 mei om 08:19

PSV heeft geïnformeerd naar Hugo Souza. De bijna twee meter lange doelman van Flamengo staat op de radar van de Eindhovenaren en scouts van de club zijn informatie aan het inwinnen over de sluitpost.

Dat claimt het Braziliaanse UOL Esporte. 'Ondanks recente fouten en verschillende meningen van de fans, wordt Souza nog altijd gewaardeerd door de Nederlanders', schrijft het medium. PSV zit dicht tegen het maken van een officieel voorstel aan. De doelman, die tot 2025 vastligt bij Flamengo, heeft een transferclausule van zeventig miljoen euro. Uiteraard kost de doelman minder geld, maar het is onduidelijk voor welk bedrag Flamengo hem zal laten gaan. 

Ajax was vorig jaar nog geïnteresseerd in de doelman, maar zag toch af van een eventuele overstap. Met het vertrek van Yvon Mvogo en het onzekere optreden van Joël Drommel is PSV nog altijd hard op zoek naar een nieuwe doelman. Technisch directeur John de Jong liet donderdag al weten dat er 'sowieso een nieuwe keeper wordt aangetrokken'. De 23-jarige doelman van Flamengo hield dit seizoen tien keer te nul.