Nieuws

Drenthe kijkt uit naar Feyenoord-finale: 'Ik weet wat het betekent voor de mensen'

Drenthe kijkt uit naar Feyenoord-finale: 'Ik weet wat het betekent voor de mensen'

24-05-2022 09:01

Royston Drenthe is tegenwoordig actief bij Real Murcia en kijkt uit naar de Conference League-finale tussen Feyenoord en AS Roma. De oud-speler van Feyenoord en Real Madrid kijkt vooral uit naar Tyrell Malacia, die zich stormachtig ontwikkelt in Rotterdam. 

Drenthe is te spreken over de linksback. "Ik denk dat ik sowieso een hoop van mezelf in hem als Rotterdamse jongen herken. Het is mooi om te zien dat hij zich niet alleen zo heeft opgewerkt tot vaste waarde, maar tot een héle belangrijke pion binnen Feyenoord 1. Daar kan ik met genot naar kijken", laat Drenthe optekenen door De Telegraaf

Malacia kan het nog veel verder schoppen, denkt Drenthe, die zelf in 2007 de overstap naar Real Madrid maakte. "Hij kan makkelijk vergeleken worden met een linksback als Ferland Mendy bij Real Madrid. Hij moet alleen nog getoetst worden wanneer een wedstrijd ineens een andere wending krijgt bijvoorbeeld op het hoogste niveau. Hij is bijna daar om zich te meten met dat soort gasten."

Het liefst zou Drenthe de finale in Nederland volgen, maar de linkspoot zal de wedstrijd in Spanje moeten kijken. "Ik had in Nederland willen zijn om die sfeer mee te maken, ik weet wat het betekent voor de mensen in Rotterdam. Waarschijnlijk ga ik naar Benidorm, daar is een fijn Nederlands barretje genaamd Moby Dick. Ik moet wel dat Rotterdamse gevoel om me heen hebben, je weet toch. Als Feyenoord in de finale staat, ga ik niet in mijn eentje thuis voor de buis zitten", besluit Drenthe.