Nieuws

Openda emotioneel na oproep van België: 'Ik was samen met hem aan het huilen'

Openda emotioneel na oproep van België: 'Ik was samen met hem aan het huilen'

19-05-2022 17:03

Loïs Openda is door bondscoach Roberto Martínez geselecteerd voor de nationale ploeg van België. De huurling van Club Brugge raakte geëmotioneerd toen hij het goede nieuws te horen kreeg.

Dat vertelt zijn moeder in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Ik wist wel dat de selectie woensdag bekend werd gemaakt, maar ik had me er bewust niet op gefocust. Hij was super emotioneel. ‘Mama, weet je het al? Ik ben geselecteerd!’ Ik was samen met hem aan het huilen aan de telefoon."

Openda maakt dit seizoen een sterke indruk bij Vitesse en dus was de oproep geen totale verrassing. "Hij zei me een paar dagen geleden nog dat hij het ook niet meer wist als hij nu niet geselecteerd zou worden", vertelt moeder Openda. "Da's normaal na zo'n seizoen, denk ik, maar de coach beslist wie speelt." Openda kon vanwege zijn dubbele nationaliteit ook nog voor het Marokkaanse elftal kiezen. "Loïs zei resoluut ‘nee‘ op de vraag van Marokko. Hij heeft altijd gezegd: ‘Als ik niet voor België mag spelen, dan voor niemand."