'Ajax was in augustus beter voetballende ploeg, PSV moet ze keihard aanpakken'

'Ajax was in augustus beter voetballende ploeg, PSV moet ze keihard aanpakken'

23 oktober - 11:17
Eredivisie 0 Reacties

Ronald Waterreus denkt dat er best wat te halen valt voor PSV als het 'met het mes tussen de tanden speelt' in de Eredivisie-topper tegen Ajax. De voormalig doelman van de Eindhovenaren vindt de aandacht voor de financiële verschillen tussen de topclubs een 'onzindiscussie'.

Waterreus ziet dat PSV al bijna kansloos wordt geacht voor het treffen in de Johan Cruijff Arena. "Na een magistrale wedstrijd van Ajax tegen Borussia Dortmund hoor je nu: hoe moet PSV in hemelsnaam de klus gaan klaren in Amsterdam? Volgens mij was er nog een goed voorbeeld in augustus, toen PSV de strijd om de Johan Cruijff Schaal won van Ajax (0-4, red.)", reageert hij in gesprek met Trouw.

Waterreus weet wel dat de verhoudingen nu anders liggen. "Maar wat PSV uit die wedstrijd moet meenemen, is het gevoel dat Ajax te kloppen is. Alleen, wat ze niet graag horen in Eindhoven: Ajax was in augustus voetballend de betere ploeg. Daar zit 'm de crux. FC Twente, FC Utrecht en – wat langer geleden – Getafe hebben het goede voorbeeld gegeven: pak ze keihard aan, speel met het mes tussen de tanden en laat het maar zien. Dan kan Ajax best kwetsbaar zijn."

Mocht PSV wel de bietenbrug opgaan, dan wil Waterreus niet horen dat het aan het geld ligt. "PSV zit ontegenzeggelijk dichter bij Ajax dan vorig seizoen, maar als Ajax eenzelfde prestatie levert als tegen Dortmund, dan kan het verschil ineens weer mijlenver lijken en gaat het weer de hele tijd over het verschil in geld, wat ik een onzindiscussie vind. Man van de wedstrijd was dinsdag Remko Pasveer, die transfervrij werd overgenomen van Vitesse. Dat heeft niets met geld te maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie