Nieuws

FC Barcelona geeft update na 'bevredigende' onderzoeken: Araújo verlaat ziekenhuis

FC Barcelona geeft update na 'bevredigende' onderzoeken: Araújo verlaat ziekenhuis

11-05-2022 14:39

FC Barcelona heeft een update gegeven over de situatie van Ronald Araújo: de verdediger is ontslagen uit het ziekenhuis. De centrumverdediger viel uit tijdens het duel met Celta de Vigo (3-1) met een hoofdblessure en gevreesd werd voor een ernstige kwetsuur.

In een statement op de clubsite laat de Spaanse grootmacht weten dat de onderzoeken 'bevredigend' waren en dat Araújo het ziekenhuis inmiddels verlaten heeft. Over de duur van het herstel laat de club zich niet uit.

In de 67ste minuut ging het mis voor de Uruguayaanse verdediger toen hij met zijn hoofd in botsing kwam met ploeggenoot Gavi. Dit seizoen is Araújo een onmisbare kracht bij FC Barcelona. Hij kwam tot dusver tot 42 officiële optredens tijdens deze jaargang en maakte al vier doelpunten in La Liga.

Onlangs verlengde hij zijn contract nog bij de Blaugranas tot medio 2026. In die overeenkomst is een gelimiteerde vertreksom ter waarde van één miljard euro (!) opgenomen. Araújo speelde dit seizoen Clément Lenglet en Samuel Umtiti uit de basis.