Nieuws

Brugge-spelers hebben vrede met besluit Schreuder: 'Een droom om Ajax te leiden'

Brugge-spelers hebben vrede met besluit Schreuder: 'Een droom om Ajax te leiden'

10-05-2022 10:39
3

De spelers van Club Brugge staan achter het mogelijke vertrek van trainer Alfred Schreuder, die naar alle waarschijnlijkheid naar Ajax vertrekt. Het Nieuwsblad weet te melden dat de spelersgroep vrede heeft met het besluit van de Nederlander. 

De kogel is nog niet door de kerk, maar de kans wordt met de dag aannemelijker dat Schreuder volgend seizoen voor de groep staat bij de Amsterdammers. Daarmee wordt Schreuder de opvolger van Erik ten Hag, die naar Manchester United vertrekt en waarschijnlijk Mitchell van der Gaag meeneemt als assistent. Ajax heeft ruim één miljoen euro over voor de overstap van Schreuder en werkt aan een persoonlijk akkoord met de trainer. 

Volgens het Belgische medium begrijpen de spelers de keuze van Schreuder, mocht hij naar Ajax vertrekken. 'De spelers van Club hoef je intussen niks wijs te maken', schrijft de krant. 'Zij gaan er al van uit dat hun trainer het na dit seizoen voor bekeken houden. Ze beseffen dat het voor bijna elke Nederlander een droom is om Ajax te leiden en dat daar nóg meer financiële en dus sportieve mogelijkheden zijn. Zowel naar buiten toe als intern gaat Schreuder er professioneel mee om en bewaart hij de focus', besluit Het Nieuwsblad